donderdag, 17. januari 2008 - 22:24

Forse daling bijstand-uitkeringen in Echt-Susteren

Echt-Susteren

Het aantal huishoudens in Echt-Susteren dat recht heeft op een bijstanduitkering is in 2007 met dertien procent gedaald. Daarmee staat de gemeente in de landelijke top tien van grootste dalers onder gemeenten met 30.000 tot 60.000 inwoners. Dat blijkt uit cijfers van onderzoek- en adviesbureau APE.

Slechts vier gemeenten scoorden beter; vier andere gemeenten deden het net zo goed als Echt-Susteren. In Limburg staat de gemeente zelfs op nummer 1, zo meldt de Midden-Limburgse gemeente.

Landelijk was de daling in alle gemeenten gemiddeld zeven procent. Eind 2007 waren er in Echt-Susteren 408 huishoudens met een bijstanduitkering. Het is de bedoeling dat dit aantal in 2008 verder daalt. De gemeente wil dat bereiken door volledig in te zetten op het helpen zoeken naar passend werk voor mensen met een uitkering.

Verantwoordelijk wethouder Jos Beckers is zeer ingenomen met de goede resultaten. “Dit is een geweldige opsteker. Niet alleen voor mij, maar ook voor onze afdeling Sociale en Maatschappelijke Voorzieningen, de cliëntenraad, de re-integratieinstellingen SWE en Westrom en de re-integratiebureaus die allemaal hard hebben gewerkt voor dit resultaat�.
Provincie:
Tag(s):