vrijdag, 29. augustus 2008 - 14:40

Geen verrassingen in selectie Oranje

(Elfvoetbal) Ryan Babel, Khalid Boulahrouz en Orlando Engelaar keren terug in de selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel met Australië en het WK-kwalificatieduel met Macedonië.

Het trio ontbrak eerder deze maand in de spelersgroep van het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen Rusland. Babel was op dat moment nog met het olympisch elftal actief tijdens de Olympische Spelen, terwijl Boulahrouz en Engelaar door een blessure aan respectievelijk enkel en knie verstek moesten laten gaan. Babels laatste optreden in het 'grote' Oranje dateert van 29 mei, toen hij in de oefeninterland tegen Denemarken in actie kwam. Daags daarna liep hij een enkelblessure op, die hem deelname aan het EK belette.

Boulahrouz en Engelaar, beiden sinds begin dit seizoen in de Bundesliga actief, speelden in de EK-kwartfinale tussen Nederland en Rusland in Bazel voor de laatste maal in het Oranjeshirt.

Het vriendschappelijke thuisduel met Australië staat voor zaterdag 6 september op het programma. De aftrap in het Eindhovense Philips Stadion is 20.45 uur. Vier dagen later wacht in en tegen Macedonië de eerste kwalificatieinterland op weg naar het wereldkampioenschap 2010. Plaats van handeling is het City Stadion in Skopje, waar de teams om 20.30 uur plaatselijke tijd aftrappen.

De definitieve selectie:
Doel: Stekelenburg (Ajax), Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool) , Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)
Categorie:
Tag(s):