zondag, 9. november 2008 - 19:54

Groningen werkt aan doelsaldo tegen Volendam

(Elfvoetbal) FC Groningen heeft zondagmiddag, in de eigen Euroborg, het doelsaldo flink opgeschroefd. De ploeg van trainer Ron Jans versloeg rode lantaarndrager FC Volendam met 5-0.

De Noorderlingen voetbalden het eerste kwartier uitermate slordig waardoor 'het andere Oranje' simpel overeind bleef. Met de steun van het publiek kwamen de Groningers alsnog op stoom. In een tijdsbestek van tien minuten werd de club uit het gelijknamige visserdorp volledig van de mat geveegd.

De bal kwam na flitsend combinatiespel terecht bij linksback Fredrik Stenman. Een prachtige voorzet van de Zweed werd in de vijftiende minuut door de geheel vrijstaande Koen van de Laak in het doel gekopt. Vier minuten later was het opnieuw raak. Een afgeslagen bal werd opgepikt door de attente Marcus Berg. De clubtopscorer toonde zich niet zelfzuchtig en legde de bal klaar voor ploeggenoot Goran Lovre. De Serviër tikte de bal vervolgens over de doellijn en verdubbelde daarmee de score. Volendam-doelman Jeroen Verhoeven moest na 25 minuten voor de derde keer de weg naar het net bewandelen. Een voorzet van uitblinker Ondrej Svejdik werd door Berg verlengd, waarna landgenoot Petter Andersson de bal op prachtige wijze hoog in de hoek van het doel schoot.

Op slag van rust had de thuisploeg geluk dat het met elf spelers de kleedkamers kon opzoeken. Een elleboogstoot van Berg op Paul de Lange werd niet waargenomen door arbiter Ed Janssen.

De thuisploeg deed het na rust een stuk rustiger aan. Vijf minuten na de doelwisseling gleed Van de Laak zijn tweede van de middag binnen, op aangeven van de Tsjech Svejdik. Een kwartier voor tijd werd de doelpuntenregen beëindigd. Berg pikte zijn doelpuntje mee en bepaalde hiermee de eindstand op 5-0.