donderdag, 20. november 2008 - 17:38

Grote stroomstoring Zoetermeer verholpen

Zoetermeer

Een deel van Zoetermeer heeft donderdagavond 20 november aan het einde van de middag zonder stroom gezeten. Om ongeveer 16.45uur vielen tachtig trafostations uit in vier wijken; Buytenwegh, de Leyens, Seghwaert en Noordhove.

Het ging om 5000 woningen, enkele bedrijven en instellingen. Ook het Lange Land ziekenhuis kwam zonder stroom te zitten en ging over op de noodaggregaat, wat probleemloos verliep. Eneco onderzoekt de oorzaak van de stroomstoring.

De brandweer kreeg alarm door het uitvallen van de brandweerinstallaties waaronder de Fortisbank. Door het aanslaan van de noodaggregaat leek het of hier brand was. In samenwerking met de politie is een deel van het Stadshart ontruimd waaronder een aantal winkels, kantoren en de fitness. Ook werden enkele personen uit liften gehaald. De verkeerslichten vielen uit maar zijn inmiddels handmatig weer ingeschakeld.

Omdat niet ingeschat kon worden op welke termijn de stroom weer ingeschakeld kon worden, hebben de hulpdiensten voorzorgsmaatregelen genomen om eventueel bewoners te evacueren.

Daarnaast is een inventarisatie gemaakt van inwoners die thuis zuurstof nodig hebben. Rond 18.00 uur gaf Eneco aan dat alle stroom weer in fases ingeschakeld werd. Om 19.15 uur had heel Zoetermeer weer stroom en konden alle maatregelen worden ingetrokken.
Provincie:
Tag(s):