maandag, 2. juni 2008 - 21:48

Haalbaarheids-onderzoek naar locatie multifunctioneel centrum in Tiendeveen

Tiendeveen

De komende maanden gaat een onderzoek plaatsvinden naar de haalbaarheid van locaties voor het multifunctioneel centrum (mfc) in Tiendeveen. Hiermee is het contact tussen gemeente en het dorp uit de impasse.

Het college van B&W besloot in januari tot een locatiekeus voor een mfc, maar houdt dat besluit aan in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek. De bewoners van Tiendeveen, vertegenwoordigd in de initiatiefgroep Dorpssmederij Tiendeveen, accepteren een vertraging in de woningbouw voor het dorp. Nu de locatie opnieuw onderwerp van studie is, kan namelijk de procedure voor de gewenste nieuwbouw nog niet starten.

De woningbouw is gepland nabij de twee locatie-opties voor het mfc, bij de voetbalkantine en langs de Molenweg. In het onderzoek worden alle plussen en minnen van beide locaties op een rij gezet en doorgesproken.

Voorzitter van de initiatiefgroep Bé IJmker: “Wij zijn akkoord gegaan om de impasse te doorbreken en zijn blij dat het college de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek nu afwacht. Het onderzoek heeft niet te maken met wel of geen MFC, maar meer met ‘waar’ en ‘hoe’. Jammer is dat de geplande woningbouw een vertraging oploopt, maar we kunnen onmiddellijk na de locatiekeuze weer starten met de verdere procedure van de woningbouw.�

Wethouder Betty Poutsma: “Ik ben blij dat we de draad met Tiendeveen rond het mfc weer oppakken. Tiendeveen toont veerkracht. In het onderzoek gaan we nauw samenwerken en in alle openheid proberen wensen en mogelijkheden bij elkaar te brengen. We moeten straks in ieder geval allen tevreden terugkijken op dat proces. Aan het eind daarvan neemt het college een definitief besluit.�

Het haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd door Albert Dragt als externe projectleider. Hij heeft de afgelopen weken verkend hoe gemeente en dorp tot elkaar kunnen komen. In het onderzoek wordt afgestemd met andere belangrijke ontwikkelingen in het dorp. Naast woningbouw zijn dat met name het onderhoud van het dorpshuis en de locatie van de voetbalvelden. De planning is het onderzoek in de tweede helft van dit jaar af te ronden.
Provincie:
Tag(s):