dinsdag, 9. september 2008 - 17:58

Hells Angels ingesprek met gemeente Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam zet de ontwikkeling van het gebied Overamstel door. Daarom zullen de Hells Angels hun terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg moeten verlaten. Na het besluit van de rechter dat het grootste deel van het terrein ontruimd moet worden hebben de Hells Angels aangegeven dat zij met de gemeente Amsterdam in gesprek willen.

De gemeente Amsterdam zegt bereid te zijn tot een dergelijk gesprek. Gekeken wordt of een overeenkomst kan worden gesloten over het ontruimen van het terrein. De gemeenteadvocaat heeft aan de advocaat van de Stichting Hells Angels laten weten dat de gemeente hierover binnenkort daartoe een voorstel doet.

In juli 2007 startte de gemeente Amsterdam twee civiele procedures over het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg waar de Hells Angels en de Hang Out gevestigd zijn. De inzet was om het gebruik van (een deel van) de terreinen te beëindigen zodat het gebied Overamstel herontwikkeld kan worden.

De rechter heeft in juni jl. bepaald dat het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg (4410 m²) in juni 2010 leeg moet zijn. Anders kan het ontruimd worden.
Provincie:
Tag(s):