vrijdag, 6. juni 2008 - 19:00

Honderden senioren op ‘Wereldreis’

Groningen

Meer dan tweehonderd senioren uit Noord-Nederland zijn het afgelopen halfjaar op ‘wereldreis’ gegaan. Ze hebben bezoeken gebracht aan migrantenorganisaties in hun woonplaats, waar ze in gesprek zijn gegaan met allochtone inwoners. Dit project – ‘Op Wereldreis in eigen stad of dorp’ - was een initiatief van het Alfa-college en wordt op dinsdag 10 juni feestelijk afgesloten in het Molukse ontmoetingscentrum Rehoboth in Assen.

Het project ‘Wereldreis’ vond afgelopen halfjaar plaats in onder andere Groningen, Hoogezand, Delfzijl, Assen, Emmen en Hoogeveen. De wereldreizen van de senioren gingen naar bijvoorbeeld de Molukken, Suriname en de Antillen. Aan de hand van een thema werd gesproken en informatie uitgewisseld. De deelnemende senioren maakten kennis met mensen uit andere culturen.

Tijdens het afsluitende feest krijgen alle deelnemende senioren, begeleiders en medewerkers van de participerende migrantenorganisaties opnieuw de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Zingen, dansen en koken vormen een belangrijk onderdeel van het programma.

Het Alfa-college werkte bij dit project samen met talloze lokale migrantenorganisaties en met diverse maatschappelijke organisaties in Groningen en Drenthe.
Provincie:
Tag(s):