vrijdag, 25. april 2008 - 11:30

Jongens rijden na achtervolging in haag

Leek

De politie heeft donderdagmiddag twee jongens van 14 en 15 jaar, beiden uit Leek, bekeurd na het begaan van diverse verkeersovertredingen. Politieagenten zagen het duo op de Nijenoertweg op een bromfiets rijden. Eén van de twee knapen droeg geen helm. Het duo probeerde bij het zien van de agenten er tussenuit te knijpen.

Na een korte achtervolging reed de bestuurder met de bromfiets een haag in. De oudste van de twee kreeg drie bekeuringen: geen rijbewijs, geen helm en te hoge constructiesnelheid van de bromfiets. De jongste kreeg een bon voor het niet dragen van een helm. De bromfiets werd in overleg met de officier van justitie in beslag genomen.

Toen de dienders de bromfiets achter het politiebureau wilden bekijken, bleek dat het voertuig was verdwenen. De bromfiets werd uiteindelijk achter een woning aan de Oude Hof aangetroffen en voor een tweede keer in beslag genomen. De tweewieler bleek behoorlijk beschadigd te zijn. Vermoedelijk is de dief ten val gekomen met de bromfiets. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):