woensdag, 23. januari 2008 - 20:59

Laatste kans in Rotterdam voor 1100 wanbetalers

Rotterdam

Deze week heeft Gemeentebelastingen van Rotterdam de laatste waarschuwing gestuurd naar elfhonderd wanbetalers in de wijken Pendrecht en Oud Charlois. Als zij hun belastingschuld niet snel betalen, wordt de inboedel in beslag genomen. Op 30 januari gaan de deurwaarders naar Pendrecht en op 5 februari bezoeken zij de wanbetalers in Oud Charlois.

Er zijn 587 brieven gestuurd naar wanbetalers in Pendrecht en 515 wanbetalers in Oud Charlois krijgen de brief op de mat. In totaal gaat om een belastingschuld 650.000 euro. De belastingschuld loopt van net boven de 100 euro tot 6.400 euro. Op 30 januari bezoeken de deurwaarders Pendrecht en op 5 februari gaan zij naar Oud Charlois.

Als de wanbetalers nog snel betalen, loopt de deurwaarder straks hun huis voorbij. Soms kan er zelfs nog een regeling getroffen worden, maar dat kan niet voor parkeerbelasting. Maar de mensen moeten dan wel gelijk reageren op de brief die zij hebben gekregen.

Als de deurwaarder aanbelt en er is niemand thuis, dan wordt het huis opengebroken. Dat gebeurt onder toezicht van de politie. Daarna wordt er een nieuw slot in de deur gezet.

Deze keer gaan de deurwaarders naar Pendrecht en Oud Charlois, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. De deurwaarders zijn het hele jaar actief en komen in elke wijk. Verder zijn er ook andere mogelijkheden om onder dwang de belasting te incasseren. Zo wordt jaarlijks vele duizenden keren beslag gelegd op salaris, uitkering of op een bankrekening. Bovendien zijn vorig jaar 1875 auto's in beslag genomen.

Een wanbetaler is iemand die na het aanslagbiljet, de aanmaning, het dwangbevel en het hernieuwde bevel tot betalen nog steeds de aanslag niet (volledig) heeft betaald. Veel wanbetalers hebben overigens meerdere aanslagen open staan.
Provincie:
Tag(s):