donderdag, 10. juli 2008 - 15:18

Maastrichtse ondernemer omzeilt rookverbod met rokersvereniging

Maastricht

Een Maastrichtse café-eigenaar heeft een manier bedacht om het rookverbod in zijn horecagelegenheid te omzeilen. Door een rokersvereniging op te richten kan in café ’t Jachthoes toch worden gerookt. Het enige dat de klant hoeft te doen, is zich inschrijven als lid van de rokersvereniging.

De vereniging bestaat nu twee weken en in de eerste week hebben zich al 400 klanten aangemeld. "Dagelijks komen daar nog zo’n 10 tot 15 leden bij", zegt uitbater Bo Tilly over de telefoon.

Tot nu toe heeft hij nog geen controles gehad van de Warenautoriteit. Ook heeft hij geen personeel in dienst, maar runt het café zelf. Volgens de uitbater, moet het dan ook geen probleem vormen.

“Je mag allerlei verenigingen oprichten, dus waarom geen rokersvereniging�, zegt Tilly, die al sinds 1964 in het café werkt. Het enige wat belangstellenden hoeven te doen is persoonlijk naar zijn café aan de Brusselseweg in Maastricht te komen om zich in te schrijven. Het lidmaatschap is het 1e jaar gratis, aldus de Maastrichtse horeca-ondernemer.

Vanuit heel het land heeft de café-eigenaar al diverse reacties gehad van andere horeca-ondernemers die wel iets in deze mogelijkheid zien.
Provincie:
Tag(s):