woensdag, 19. november 2008 - 18:55

Marianne Thieme op ledendag Werkgroep Zeeland

Oud Sabbinge

Op zondag 23 november, ongeveer zes jaar na de oprichting van de Partij voor de Dieren, komen de leden van de werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren bijeen in Goes.

Sprekers op deze informele bijeenkomst zijn ondermeer Marianne Thieme, de voorzitter van de Tweede Kamerfractie, Niko Koffeman, oprichter/bedenker van de Partij voor de Dieren en tevens Eerste Kamerlid voor de Partij voor de Dieren en Karen Soeters, voorzitter van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren

In 2002 heeft het eerste kabinet Balkenende in recordtempo diverse dierenwelzijnmaatregelen teruggedraaid waar dierenbeschermers jarenlang voor gelobbyd hadden, bijvoorbeeld het verbod op het fokken van nertsen voor bontjassen. De toenmalige oprichters van de Partij voor de Dieren trokken daaruit de conclusie dat langs de zijlijn met politici praten niet voldoende was, en dat ze zelf een partij moesten oprichten die de belangen van dieren in de Tweede Kamer op de agenda konden zetten.

In zes jaar is de Partij voor de Dieren enorm gegroeid. Sinds 22 november 2006 zijn ze met twee zetels in de Tweede Kamer vertegenwoordigd; in 2007 zijn daar nog negen provinciale zetels en één Eerste Kamerzetel bijgekomen.

De afgelopen twee jaar is de Partij nadrukkelijk aanwezig geweest in de Tweede Kamer. Ook de Zeeuwse werkgroep heeft druk aan de weg heeft getimmerd; reden waarom we het tijd vonden een ledencontactdag te organiseren, en hiervoor o.a. Marianne Thieme uit te nodigen. Marianne Thieme hoefde daar niet lang over na te denken; zij gaf onmiddellijk aan graag naar Zeeland te willen komen.
Provincie:
Tag(s):