maandag, 10. maart 2008 - 11:21

Mbo’ers Alfa-college gaan Back to the seventies

Groningen

De Alfa-college Total Hair & Face Games is de jaarlijkse competitie van de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging met dit jaar als thema ‘Back to the seventies’. De finale vindt maandag 17 maart plaats in zalencentrum De Gouden Leeuw in Zuidlaren van 12.00 tot 18.30 uur. Het diverse programma staat garant voor een afwisselende en swingende retromiddag.

Begin van dit jaar waren er voorrondes op de locaties waar het Alfa-college deze opleidingen aanbiedt. In totaal namen ruim tweehonderd wedstrijdkandidaten hieraan deel. Ongeveer vijfenzeventig zich hebben geplaatst voor de finale.

De kapsters en schoonheidsspecialisten moeten zich voor hun kap- en opmaakwerk door het thema laten inspireren. Voor zowel haar- als schoonheidsverzorging zijn er elk negen deskundige juryleden uit de schoonheids- en kappersbranche aanwezig. Zij beoordelen de resultaten van de kandidaten vooral op creativiteit en daarnaast op vakkundigheid. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het geheel er verzorgd uitziet. De prestaties tellen mee voor de opleidingsresultaten van deze deelnemers. De presentatie is in handen van Albert Kuipers, oud-docent Haarverzorging van het Alfa-college.

Tussendoor is er een catwalkpresentatie met seventiesmodellen, een spetterende dansshow van de deelnemers van de opleidingen Sport & Bewegen en zijn er stands met diverse soorten accessoires en middelen voor haar- en schoonheidsverzorging. Rond 17.00 uur, na de tweede dansshow, is er een optreden van de soul- en funkband Shake Some Dust. Het repertoire met het accent op de jaren zeventig sluit helemaal aan bij het thema!
Provincie:
Tag(s):