dinsdag, 4. november 2008 - 18:09

Na 'lokfiets' ook 'lokvrouw' geoorloofd

Zwolle

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft een man uit Zwolle veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 2 jaren voor het tweemaal aanranden van vrouwen. De politie had een 'lokvrouw' ingezet om de verdachte aan te houden. De verdediging van de verdachte vond dat de inzet van een lokvrouw als uitlokking betoogd kan worden. De strafkamer deelde deze mening niet

Door de rechtbank zijn geen aanwijzingen gevonden die er op zouden kunnen wijzen dat verdachte door het optreden van de fietsende politievrouw in burger tot andere handelingen is aangezet dan die waarop zijn opzet toch al was gericht.

Voor de rechtbank was daarbij van belang dat de betreffende politievrouw tijdens haar optreden was gekleed in normale doorsnee winterse kleding. Voorts heeft zij zich niet anders gedragen dan van een gemiddelde vrouw, die laat op de avond naar huis toe fietst, kan worden verwacht. Gelet op het aantal aanrandingen in Zwolle in korte tijd en de daardoor ontstane maatschappelijk onrust vond de rechtbank dit een gerechtvaardigde opsporingsmethode.
Provincie:
Tag(s):