woensdag, 6. februari 2008 - 22:41

NAC nestelt zich naast Feyenoord

(Elfvoetbal) NAC Breda heeft zich woensdag in Rotterdam door een 0-1-zege op Sparta naast Feyenoord in de stand van de Eredivisie genesteld.

Fouad Idabdelhay maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. In een dramatisch duel was het NAC dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Dat was pas na ruim een uur voetballen en de bal ging er ook direct in.

Het was ook de eerste minuut van de wedstrijd dat het spel eens in een snel tempo ging. Eén hele minuut zette NAC even strakke druk, waarna de bal uiteindelijk bij invaller Idabdelhay kwam, die netjes om zijn verdediger Jerold Promes draaide en knap in de verre rechterhoek schoot.

Sparta had in het uur ervoor geen schijn van kans gehad, net als NAC. De wedstrijd speelde zich af rondom de middellijn en lange tijd zag het ernaar uit dat de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen.

Tien minuten voor tijd kreeg Rogier Molhoek echter zijn tweede gele kaart in twee minuten tijd, waardoor Sparta met een man meer kon spelen. In dat laatste kwartier zette de Kasteelclub nog even aan. De Rotterdammers begonnen een offensief waarbij Yuri Rose nog het dichtst bij de gelijkmaker was. Hij zette zijn voet echter net niet goed genoeg tegen de bal, na een voorzet van Marvin Emnes.

NAC is met de zege op gelijke hoogte gekomen met Feyenoord en FC Groningen. De serie van vijf gewonnen wedstrijden zal de ploeg van Ernie Brands alle vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, komende zaterdag.
Categorie:
Tag(s):