maandag, 15. september 2008 - 18:32

Olifanten wassen hype op internet

Amsterdam

Kranten en weblogs berichten er de laatste maanden al over. Een nieuwe, enigszins vreemde hype op Internet, veroorzaakt door gefrustreerde werknemers in het management en ICT vakgebied. Deze professionals vertrekken in steeds grotere getale met een enkele reis richting de zon. Een carrière als olifantenwasser in het vooruitzicht. De combinatie tussen werken in de natuur en spirituele zingeving blijkt een effectief middel tegen o.a. burn-outs.

Diverse bedrijven komen nu in actie om deze vlucht van kennis en ervaring te voorkomen.

Bij het intikken van de term olifanten wassen in Google wordt duidelijk hoezeer dit fenomeen leeft. Mensen bestoken elkaar met films, schrijven in blogs en sms-en er op los.

Bij het aanzien van deze ontwikkelingen reist al snel de vraag of onze samenleving nog goed functioneert. De vlucht van kennis en kapitaal is niet makkelijk goed te maken. 'BV Nederland' heeft minimaal 12 jaar onderwijs geïnvesteerd in de huidige, werkende generaties. Het is dus nog maar de vraag of 'BV Nederland' er verstandig aan doet om deze mensen niet serieus te nemen.

De kennis en ervaring die de olifantenwassers meebrengen op het gebied van management en ontwikkeling is groot, de lokale bevolking maakt hier in sommige gevallen al handig gebruik van.

Een tekort aan olifanten dreigt: er zijn zelfs niet genoeg olifanten op aarde om aan de explosief stijgende vraag te voldoen. Er zijn bijvoorbeeld al olifanten die drie maal per dag gewassen worden.
Categorie:
Tag(s):