dinsdag, 18. november 2008 - 13:11

Opel Insignia auto van het Jaar 2009

Breda

De Opel Insignia is door een panel van autojournalisten uit 23 landen uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2009. Het bevestigt dat de middenklasser een echte revolutionaire auto is voor het merk.

“Heel wat juryleden waardeerden de uitstraling en zichtbare kwaliteit van dit model, maar de nieuwe middenklasser uit Rüsselsheim is veel meer dan stijl alleen,� aldus de Auto van het Jaar-organisatie.

“Het model onderscheidt zich door zijn actieve en passieve veiligheid, zijn comfortpeil en zijn uitgebreide gamma zuinige motoren. De standaard rijke uitrusting kan nog worden aangevuld met geavanceerde opties zoals het ‘Opel Eye’, dat verkeersborden leest, de FlexRide-ophanging en de Adaptive Forward Lighting, met negen functies.�

Hans Demant, Managing Director Adam Opel GmbH en Vice President Engineering bij General Motors Europe, verklaarde: “We zijn uitermate trots dat de Insignia werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2009. Dit is een bewijs van het harde werk van onze designers, ingenieurs en werknemers en van hun toewijding op het gebied van kwaliteit, dat de Insignia tot een echt vlaggenschip maakt voor ons merk.�

De titel van ‘Auto van het Jaar’ wordt gekozen door 59 gevestigde autojournalisten uit 23 Europese landen. Zij selecteerden de Insignia dit jaar uit een competitief veld van 37 sterke kandidaten. Twintig journalisten plaatsten de Insignia op nummer één.

Om de beste auto van 2009 te kiezen, moeten de journalisten rekening houden met criteria zoals design, veiligheid, weggedrag en prestaties. “Technische innovatie en de verhouding prijs/kwaliteit zijn bijzonder cruciale factoren,� aldus de jury.
Categorie:
Tag(s):