dinsdag, 18. maart 2008 - 19:17

Opnieuw aanhoudingen voor overvallen

Rotterdam

De politie Rotterdam - Rijnmond heeft bij het terugdringen van roofovervallen in de regio weer tien verdachten aangehouden. De extra inzet van het korps in de regio Rijnmond levert resultaat op en blijft onverminderd van kracht. Het totaal van het aantal aangehouden verdachten bedraagt inmiddels tweeendertig.

Twee verdachten, 16 en 18 jaar oud uit Rotterdam en Vlaardingen, werden maandag omstreeks tien voor zes aangehouden in de omgeving van de 2e van Leyden Gaelstraat in Vlaardingen. Eén van de twee had kort daarvoor in een supermarkt met een mes gedreigd en een geldbedrag meegenomen. Er zou ook een tweede man bij betrokken zijn geweest. De politie werd gewaarschuwd en stelde direct een onderzoek in. Aan de hand van signalementen kon het duo worden aangehouden. Bij zoeking in de woning van een van de verdachten werd het eerder weggenomen geldbedrag aangetroffen en in beslaggenomen.

Ook in de omgeving van de Mathenesserweg zijn maandag in de namiddag twee overvallers aangehouden, 16 en 17 jaar oud uit Rotterdam. Zij waren omstreeks half zeven een sigarenzaak aan de Mathenesserweg binnengegaan. Ze bedreigden de eigenaar met een vuurwapen. Met een geldbedrag en strippenkaarten maakten ze zich uit de voeten. De politie was ook hier weer heel snel ter plaatse en arresteerde het tweetal in de omgeving aan de hand van de door getuigen opgegeven signalementen.
Provincie:
Tag(s):