dinsdag, 7. oktober 2008 - 18:01

Opnieuw bom aangetroffen bij vliegveld Eindhoven

Eindhoven

De afgelopen weken werden bij grondwerkzaamheden in de Eindhovense wijk Meerhoven, vlakbij het vliegveld Eindhoven, een Engelse 500 en Amerikaanse 1000 pond bom aangetroffen. Dinsdafochtend is een derde bom aangetroffen.

De gemeente Eindhoven heeft de EOD (Explosieven- en Opruimingsdienst) ingeschakeld om de bommen op te ruimen. De bommen zijn voorlopig afgeschermd en vormen geen gevaar voor de omgeving. Het exacte moment van ruiming van de bommen alsmede de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen worden nog in overleg met de gemeente vastgesteld.

De Vliegbasis Eindhoven is in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers gebruikt en door de Geallieerden veelvuldig gebombardeerd. De huidige wijk Meerhoven was tot voor enkele jaren een onderdeel van het vliegveld. Direct na de oorlog is begonnen met het opruimen van de direct zichtbare bommen. Veel van de oude bommen liggen echter (diep) in de grond.

Delen van het vliegveld en de omgeving zijn in het verleden al onderzocht door Defensie en civiele bedrijven op de mogelijke aanwezigheid van bommen. De gemeente en EOD bekijken of aanvullend onderzoek noodzakelijk is.
Provincie:
Tag(s):