vrijdag, 29. februari 2008 - 12:19

OV-bedrijven gaan door met ov-chipkaart

Den Haag

Als het aan de openbaar vervoersbedrijven ligt wordt de ov-chipkaart gewoon ingevoerd, ondanks de recente kraakactie. Uit onderzoek van TNO blijkt dat de chipkaart gewoon veilig gebruikt kan worden.

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag de Tweede Kamer het "Aanvalsplan OV-chipkaart" gestuurd.

Op 17 januari 2008 vond een kamerdebat plaats over de OV Chipkaart. De aanleiding voor dit debat was de bekendmaking in december 2007 dat hackers het beveiligingsmechanisme hadden achterhaald van het type chip dat ook voor de OV Chipkaart wordt gebruikt. De staatssecretaris Huizinga heeft toen aangegeven dat het imago van de OV Chipkaart hersteld moet worden.

Het Aanvalsplan dat vandaag bekend is gemaakt bevat afspraken met de betrokken partijen om te komen tot een goede, veilige en betrouwbare OV Chipkaart die de privacy van de reiziger borgt. Trans Link Systems (TLS) zal over een paar jaar pas de chip hoeven te vervangen. Mochten reizigers geld verliezen door een gekraakte ov-kaart, dan nemen zij de kosten op zich.
Provincie:
Tag(s):