maandag, 1. september 2008 - 21:32

Paul de Leeuw organiseert Les Misérables reünie

Rotterdam

Paul de Leeuw organiseerde maandag samen met Erwin van Lambaart een reünie met de oude en nieuwe castleden van Les Misérables. De cast van toen, onder wie Paul de Leeuw, Henk Poort, Pia Douwes en Ernst Daniël Smid, was in 1991 relatief onbekend, maar zijn de musicalsterren en tv-persoonlijkheden van nu. De cast van nu, met onder anderen René van Kooten, Carlo Boszhard en Nurlaila Karim, is winnaar van vier Musical Awards.

De reünie is een initiatief van Paul de Leeuw en productieleiders van Les Misérables uit 1991, Marianne van Wijnkoop en Anke Taverne. Samen met algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties Erwin van Lambaart maakte Paul de Leeuw deze reünie mogelijk. Paul de Leeuw: 'Tijdens de première ontstond bij mij het idee om de oude en nieuwe cast bij elkaar te brengen. Ik ben ontzettend blij met de geweldig grote opkomst.'

Les Misérables vertelt het verhaal van Jean Valjean, een man die negentien jaar gevangen heeft gezeten voor het stelen van een brood. Hij ontsnapt tijdens zijn voorwaardelijke vrijlating en kiest het rechte pad; hij schopt het tot burgemeester en voedt het weesmeisje Cosette op. Maar zijn verleden in de persoon van politieman Javert achtervolgt hem. Valjean wil kosten wat het kost Cosette en haar geliefde Marius een mooi bestaan geven. Het aangrijpende verhaal beleeft een climax tegen de achtergrond van de Parijse studentenopstand van 1832.

Les Misérables is tot en met november te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
Categorie:
Tag(s):