vrijdag, 3. oktober 2008 - 15:51

Politie Rotterdam slaat seks-overtreders in de boeien

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft in twee zaken op heterdaad een verdachte aangehouden voor schennispleging. De eerste zaak speelde zich af in Rotterdam-Zuid.

Daar was bij de politie deze week enkele malen melding gemaakt dat er mogelijk een potloodventer actief was in de omgeving van scholen. Deze man zou ook jongen meisjes aanspreken.

De politie heeft hierop de afgelopen dagen in onherkenbare en herkenbare kleding gesurveilleerd bij enkele scholen.

Dit heeft er vrijdagochtend 3 september rond acht uur toe geleid dat agenten de man zagen terwijl hij bezig was met het aanspreken van meisjes. Ze achtervolgden de man onopvallend en hielden de verdachte aan op de AB Meniststraat.

De verdachte had een auto bij zich en is door agenten in beslag genomen. De 43-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de fouillering in het politiebureau is de verdachte onwel geworden en flauwgevallen. De politie heeft de arts gewaarschuwd. Hierna is de man weer bij kennis gekomen, waarna agenten hem insloten voor nader onderzoek.


Politiemensen van het district Oost in Rotterdam hebben donderdagavond een 16-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd na een poging verkrachting op het Sneekermeer.

Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam liep rond kwart over negen vanaf metrostation Ambachtsland en had het gevoel dat ze gevolgd werd. Ze pakte daarom haar mobiele telefoon. Kort daarna werd ze de bosjes ingetrokken.

Onder bedreiging probeerde de dader haar te verkrachten. Het slachtoffer begon te gillen. Een omwonende riep hulp van een buurman in terwijl een passerende man die zijn hond uitliet, ingreep. De verdachte sloeg op de vlucht.

Meerdere eenheden van de politie gingen naar het Sneekermeer en stelden een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Op metrostation Graskruid werd een metro stilgehouden. In deze metro werd de 16-jarige Rotterdammer, op basis van het opgegeven signalement, aangehouden. Hij is voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):