dinsdag, 17. juni 2008 - 19:36

Politieonderzoek misdrijf oprit A-28 afgesloten

Hoogeveen

Het politieonderzoek naar aanleiding van het misdrijf waarbij op 5 april op een oprit naar de A-28 bij Hoogeveen een man ernstig gewond raakte, is deze week met een reconstructie afgesloten. De beide verdachten zitten nog in voorarrest. Zij worden verdacht van poging tot doodslag.

Op de avond van zaterdag 5 april dit jaar troffen voorbijgangers een zwaar gewonde man aan bij zijn auto op de oprit naar de A-28 vanaf de Fluitenbergseweg in Hoogeveen. Deze 30 jarige inwoner van Hoogeveen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Door snel medisch ingrijpen bleef de man in leven. Hij had een diepe snij- of steekwond aan zijn hals en veel bloed verloren. Het slachtoffer mocht na een paar dagen het ziekenhuis weer verlaten.

Door de aandacht in de media, kreeg de politie een aantal waardevolle tips. Uiteindelijk leidde dit naar de bewuste BMW. Deze is op 11 april in beslag genomen en dit zette de politie op het spoor van verdachten. Op 25 april werden drie verdachten aangehouden. Eén van hen bleek niets met het misdrijf te maken te hebben. Hij is daarop weer in vrijheid gesteld.

De twee andere verdachten, een 20 jarige man uit Zuidbroek en een 29 jarige man uit Hoogeveen, zijn in voorlopige hechtenis en daarna door de Rechter Commissaris in Bewaring gesteld. De rechtbank in Assen heeft op 12 mei tegen beide verdachten de Gevangenhouding bevolen voor een termijn van 90 dagen.
Provincie:
Tag(s):