dinsdag, 22. april 2008 - 17:47

Roermond naar de rechter wegens weekendsluiting A73 tunnels

Roermond

De Gemeente Roermond start een kort gedingprocedure om het besluit van minister Eurlings van Verkeer aan te vechten. Die wil de Roertunnel en de tunnel Swalmen op het traject A73-Zuid vaker sluiten dan met Roermond is afgesproken. Het college wil dat Rijkswaterstaat de afspraak nakomt dat de tunnels hooguit vier weekenden gesloten zouden zijn tot aan de volledige openstelling.

Bij de kort gedingprocedure hebben zich aangesloten de Kamer van Koophandel, de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), Regionale Economische Ontwikkeling Midden-Limburg BV (REO), het Designer Outlet Center, VastNed (Retail Park) en de Huis- & Tuinboulevard. Zij vinden die procedure noodzakelijk vanwege de onaanvaardbare maatschappelijke schade. Daarmee geven ze tegelijk uiting aan hun woede over het besluit.

Maandag jongstleden is het college onaangenaam verrast door de boodschap van Rijkswaterstaat (RWS) dat beide tunnels gedurende de weekenden tot in oktober moeten worden gesloten in verband met werkzaamheden aan de afbouw van de tunnels. Twee weekenden zijn daarvan uitgezonderd: het weekend na Hemelvaartsdag (3 en 4 mei) en het Pinksterweekend (11 en 12 mei). De afsluitingen gelden steeds van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur.
Provincie:
Tag(s):