vrijdag, 25. juli 2008 - 15:51

Ruim 40 bekeuringen uitgedeeld bij verkeerscontrole

Baexem

Bij een gezamenlijke verkeerscontrole door de twee Limburgse Verkeershandhavingsteams zijn donderdagavond 43 processen-verbaal opgemaakt. Vier automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren wegens veel te hoge snelheden. Twee van hen zijn beginnend bestuurder.

De controle werd in de middaguren uitgevoerd op de Middenpeelweg bij Koningslust en 's avonds op de N280 in Baexem. Er werd gecontroleerd op de HelmGRAS-feiten. Dit houdt in het juist dragen van de helm, de autogordel, het negeren van het rode verkeerslicht, gebruik van alcohol in het verkeer en de snelheid. Ook het niet handsfree bellen werd meegenomen in de controle. Bij de gezamenlijke controle reed ook de videosurveillance-auto mee, evenals twee onopvallende motoragenten.

Op de Middenpeelweg werden 12 bestuurders van de weg gehaald wegens overschrijding van de maximum snelheid. Bij de controle op de N280 in de richting van Baexem werden 19 bestuurders gesnapt die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was daar 179 km/u, terwijl 100 km/u is toegstaan.

Drie bestuurders moesten ter plaatse hun rijbewijs inleveren en mochten niet meer verder rijden. Twee van deze hardrijders bleken beginnend bestuurder te zijn. Een vierde rijbewijs werd ingevorderd op de Maaseikerweg in Weert.
Provincie:
Tag(s):