zaterdag, 13. september 2008 - 12:18

Schennisplegers aangehouden

Vriezenveen

De politie in Vriezenveen heeft op 9 en 10 september twee mannen aangehouden die verdacht worden van meerdere gevallen van openbare schennis der eerbaarheid. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De inwoners van Vriezenveen werden de laatste dagen geregeld geconfronteerd met schennisplegers, mannen die hun geslachtdeel in het openbaar toonden aan passerende voetgangers en fietsers, waaronder jeugdigen.

Aan de hand van het door de betrokkenen opgegeven signalement werd gericht en intensief gesurveilleerd door agenten in burger. Dat leidde tot de aanhouding van twee verdachten, een 57-jarige man uit Vriezenveen en een 34-jarige man uit Polen die tijdelijk in Vriezenveen verbleef.

De 57-jarige Vriezenvener werd op 9 september rond 16.20 uur aangehouden op de Schout Doddestraat. Hij gaat zowel het strafrechterlijke traject als het hulpverlenertraject in.

De 34-jarige Pool werd op 10 september rond 19.25 uur aangehouden op de Laan 40-45. Hij werd na verhoor heengezonden en heeft Vriezenveen inmiddels verlaten. Hij zal zich nog wel voor de rechter moeten verantwoorden.

De politie in Vriezenveen is nog bezig met het verzamelen van de aangiftes. Inmiddels hebben drie mensen aangifte gedaan, waaronder een 15-jarig meisje uit Vriezenveen. De politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):