woensdag, 22. oktober 2008 - 10:15

Steden veilen inbeslag genomen voertuigen

Rotterdam/Amsterdam

Na Rotterdam veilt ook Amsterdam in beslag genomen auto’s via internet
Executieveiling.nl open voor belastingdeurwaarders en gerechtsdeurwaarders

De Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam (DBGA) veilt vanaf vandaag in beslag genomen auto’s, scooters, motoren en inboedels via de site executieveiling.nl. Na bewezen succes van Gemeentebelastingen Rotterdam is de site nu open voor andere belasting- en gerechtsdeurwaarders. DebtScan is de eerste gerechtsdeurwaarder die zich aansluit.

De website executieveiling.nl is opgezet door Troostwijk Veilingen in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Fred Marree van Gemeentebelastingen Rotterdam: “Na meer dan een miljoen pageviews en al meer dan 200 succesvolle verkopen van auto’s in 2008 is de executieveiling een succes gebleken�. Mevrouw Den Exter-Blokland van de DBGA: “Het is in het belang van de Dienst Belastingen en van de cliënt dat de opbrengst van in beslag genomen goederen zo hoog mogelijk is. Via internet veilen is succesvol gebleken in Rotterdam en daarom ook voor ons een belangrijke reden hiermee te starten.�

Schuld eerder aflossen

Door het veilen via internet heeft de verkoper een groter bereik onder mogelijke kopers. Niet alleen autohandelaren, maar ook particulieren kunnen een bod uitbrengen. “De verkoop via internet heeft een positieve invloed op de prijs door het gemak voor de bieders en het enorme bereik van internet�, aldus Peter Wolterman, directeur van Troostwijk Veilingen. Op deze manier kan de openstaande belastingschuld eerder worden afgelost.

Boten, caravans en inboedels

Nu zowel de gemeente Amsterdam als Rotterdam samenwerken met Executieveiling.nl, verwacht Troostwijk Veilingen dat meerdere gemeentes zich gaan aansluiten. Behalve DebtScan, onderdeel van deurwaarderskantoor Van den Bergh en partners, kunnen ook andere gerechtsdeurwaarders van de website gebruik maken. Vooralsnog worden met name in beslag genomen auto’s geveild. Op termijn worden ook andere roerende zaken zoals boten, caravans en inboedels aangeboden.

Regels executieverkoop

Nadat de gemeentelijke belastingdeurwaarder de auto of andere roerende zaken in beslag heeft genomen, heeft de wanbetaler nog 28 dagen om zijn schulden te voldoen. Gebeurt dat niet, dan gaan de spullen in de verkoop. Op kijkdagen kunnen geïnteresseerden de goederen bekijken. Om een bod uit te brengen moet de koper zich registreren op de website.
Categorie:
Tag(s):