woensdag, 27. augustus 2008 - 8:36

Tour de France-organisatie inspecteert technisch plan

Utrecht

Vorige week heeft de organisatie van de Tour de France een bezoek gebracht aan Utrecht. Dit bezoek stond in het teken van een laatste, grondige, technische inspectie van het beoogde parcours voor de proloog en de inrichting van de start- en finishlocatie van de Grand Départ in 2010. Vandaag zijn de resultaten van het bezoek door de heer Pagès, Directeur des Sites van de Tour de France-organisatie, bekend gemaakt aan burgemeester Wolfsen en wethouder Sport Janssen. Beiden zijn tevreden over de reactie van de heer Pagès over de Utrechtse plannen.

De resulaten werden dinsdag bekend gemaakt in een gesprek op het stadhuis. Ook de Utrechtse Tour-ambassadeur Jan Janssen was hierbij aanwezig. Het bezoek van vorige week was op eigen gelegenheid. De stad en de provincie Utrecht waren geïnformeerd over de technische inspectie, maar niet over de datum waarop die zou plaatsvinden.

Utrecht is officieel genomineerd als één van de drie kandidaten voor de organisatie van de start van de Tour de France in 2010. De kandidatuur van Utrecht wordt onder andere gesteund door de Nederlandse Regering en de Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie. De andere twee genomineerde steden zijn Rotterdam en Düsseldorf. Voor het einde van het jaar maakt de Tourorganisatie bekend in welke stad de Grand Départ van de Tour de France in 2010 plaatsvindt.
Provincie:
Tag(s):