dinsdag, 9. december 2008 - 18:45

Twee eeuwen stadrechten gepast geviert

Tilburg

Tilburg viert volgend jaar uitgebreid dat ze 200 jaar geleden stadsrechten
verwierf. Op 1 januari wordt het jubileumjaar feestelijk ingeleid op het Willems-plein. Dit plein en alle eromheen liggende gebouwen vormen het decor van een geweldig spektakel. Alle Tilburgers zijn hiervoor uitgenodigd en worden feestelijk verwelkomd met een hapje en een drankje.

Om 17.45 wordt het jubileumjaar officieel geopend door burgemeester Vreeman. Vervolgens barst het spektakel los: een uur durende wervelende show die bol staat van zang, dans, muziek en acrobatiek. Met behulp van lichtshows en 'special effects' wordt het publiek meegenomen in een reis door de tijd.

Beginnend bij het jaar 1809, het jaar waarin Tilburg stadsrecht verwierf, schieten vervolgens in rap tempo de ontwikkelingen van Tilburg voorbij. Toeschouwers gaan mee in de beweging van beelden, stemmen, geluiden en muziek. De Heikese kerk, Het Paleis Raadhuis, het beeld van Bisschop Zwijssen, de Schouwburg, de hele geschiedenis en omgeving worden erbij betrokken. De reis door de tijd zet zich voort tot het jaar 2009 wordt
bereikt; het jaar waarin het feest losbarst in Tilburg. Het gehele spektakel bouwt op tot een geweldige climax die in de wijde omgeving te zien zal zijn. Een fantastisch vuurwerk zal het feest overtuigend in gaan luiden: het jubileumjaar is begonnen.
Provincie:
Tag(s):