vrijdag, 14. maart 2008 - 9:36

Van Mastrigt voorgedragen als nieuwe burgemeester

Hoogezand - Sappemeer

De gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer heeft op donderdag 13 maart 2008 tijdens een extra vergadering besloten mevrouw mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt aan te bevelen als nieuwe burgemeester. Deze aanbeveling wordt verzonden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), mevrouw G. ter Horst.

Mevrouw Van Mastrigt (PvdA) is 42 jaar en sinds oktober 2004 burgemeester van Winsum. Zij heeft rechten gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de periode 1998-2004 was zij voorzitter van de raad van de deelgemeente IJsselmonde. Daarvoor heeft zij gewerkt bij de N.V. Nederlandse Spoorwegen als bedrijfsjurist en bij de spoorwegpolitie. Ook is zij werkzaam geweest bij de gemeentepolitie Utrecht en de gemeentepolitie Rotterdam. Mevrouw Van Mastrigt woont samen met haar man en twee dochters.

De raad volgt met deze aanbeveling het advies van de Vertrouwenscommissie. Er hebben in totaal 19 kandidaten op deze vacature gereageerd. De vacature ontstond per 1 april 2007, omdat mevrouw M. Salet burgemeester is geworden van de gemeente Spijkenisse.
Provincie:
Tag(s):