donderdag, 1. mei 2008 - 17:47

Vechtpartijen en zwaar gewonden op Koniginnendag

De politie melde diverse vechtpartijen en schermutselingen op Koninginnendag, waarbij in een aantal gevallen er zelfs zwaargewonden vielen .

In Heerenveen werd een gemeente medewerker, een 53-jarige man uit Oudeschoot, mishandeld. De man wilde rond 18.40 uur de straat op het Van Harenspad schoonmaken met een veegmachine. Daarom wilde hij graag twee fietsen aan de kant hebben. Dit liep uit op een ruzie met twee mannen. Die gooiden hem alcohol in het gezicht en sloegen hem tegen zijn hoofd. Daarop fietsten de twee weg. Het betrof een lange blanke man, kaal hoofd en een zwarte leren jas. Achterop zat een kleine man.

Vlak daarvoor werden een 16-jarige jongen uit Oudehorne en een 17-jarige jongen uit Jubbega op de Crackstraat klappen. Rond 18.15 uur kregen vrienden van de twee ruzie met anderen. De jongen uit Oudehorne wilde de ruzie stoppen en stapte ertussen. Daarbij kreeg hij van een onbekende een harde klap tegen het hoofd. Later bleek hij daarbij een hersenschudding te hebben opgelopen. De Jubbegaaster ging daarop achter de dader aan. Ook hij kreeg enkele klappen. De politie heeft een vermoeden wie de dader is en probeert zijn identiteit te achterhalen.

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 38-jarige man uit Heerenveen. De man was woensdagavond in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat getuige van een ruzie tussen enkele bekenden van hem. Toen een 53-jarige Heerenvener zich ermee bemoeide, probeerde hij escalatie te voorkomen door deze man vast te pakken. Toen ze beide op de grond lagen, kreeg hij een harde klap in het gezicht, waardoor hij zijn neus brak. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Heerenveen gegaan.

Later op de avond was het raak op de Heerenveense Nieuwsrtaat. Hier kreeg een 38-jarige man uit Heerenveen klappen toen hij juist een ruzie probeerde te sussen. De man was getuige van in een ruzie tussen enkele bekenden van hem. Toen een 53-jarige Heerenvener zich ermee bemoeide, probeerde hij escalatie te voorkomen door deze man vast te pakken. Toen ze beide op de grond lagen, kreeg hij een harde klap in het gezicht, waardoor hij zijn neus brak. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Heerenveen gegaan.

In Sneek werden op de Scherhemstraat 2 mannen met ieder een putdeksl onder de arm aangehouden. De politie werd getipt dat twee personen in de omgeving van de Waterpoortsgracht putdeksels lospeuterden en omhoog zetten. Het tweetal heeft vermoedelijk ook enkele deksels in het water gegooid. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

En bij een vechtpartij in de Scherwolderhemstraat raakten drie Snekers gewond, een van de drie was neergestoken. Een 31-jarige man, zijn 34-jarige broer en een 41-jarige bewoner van de Scherwolderhemstraat. Verder waren veel mensen de straat opgegaan en liepen de emoties hoog op. De twee broers zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De ander naar het ziekenhuis in Heerenveen. Het is onduidelijk wat de reden van de vechtpartij was.

Ze werden in het ziekhuis bewaakt door politiemensen. Enerzijds omdat ze allemaal als verdachte werden aangemerkt, anderzijds omdat de emoties tussen familieleden, vrienden en kennissen hoog opgelopen waren.
De 34-jarige is woensdagavond weer ontslagen uit het ziekenhuis. Hij is daarop door de politie aangehoudenen voor nader onderzoek ingesloten.
De 31-jarige ligt met in ieder geval een steekwond in zijn bovenlichaam nog in het ziekenhuis. Deze verdachte was eerder die dag ook al betrokken geweest bij een vechtpartij. Hij had toen op de Kleine Kerkstraat in Sneek ruzie gehad met een andere 41-jarige Sneker. Daarbij had de 41-jarige een hoofdwond opgelopen, die hij in het ziekenhuis in Sneek heeft laten behandelen.
Ook de 41-jarige ligt nog in het ziekenhuis. Hij heeft hersenletsel. De aanleiding is mogelijk een ruzie tussen kinderen geweest, waarna volwassenen zich er mee bemoeiden.
De politie stelt vandaag een diepgaand onderzoek in naar de toedracht en mogelijk andere betrokken.Drachten: twee aanhoudingen voor openlijk geweld

In Drachten werden woensdagavond twee jongens van 19 en 17 jaar aangehouden, de twee probeerden op het Van Knobelsdorffplein een fiets in brand te steken. Beiden zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

En in Leeuwarden is woensdagnacht een 42-jarige man uit Gaast opgepakt, nadat hij een portier van een horecagelegenheid aan de Oude Doelesteeg had geslagen. De verdachte was eerder die avond al door politiemensen weggestuurd omdat hij zich vervelend gedroeg ter hoogte van het café. Toen hij dit later weer deed, werd hij door de portier weggeduwd. Daarop sloeg de verdachte de portier. Die pakte hem vast, belde direct de politie en droeg de verdachte over. Hij is op verdenking van mishandeling ingesloten.
Provincie:
Tag(s):