donderdag, 4. september 2008 - 9:35

Veendammers huldigen Grol en Molema

Veendam

Afgelopen woensdag werd judoka Henk Grol gehuldigd en zijn geboorteplaats Veendam. Er waren heel wat Veendammers op afgekomen om Grol te feliciteren met zijn bronzen medaille op de Olympische spelen.

Maar er was nog iemand die op de Olympische Spelen was. Het was niemand minder dan internationaal jury-lid Aukje Molema uit Wildervank. Aukje hoefde zich op de Spelen lichamelijk niet in het zweet werken, maar bij het zien van de turn-nummers kraakte af en toe haar hersenen. En deze prestatie verdient zeker ook een pluim de hoed.

Verder waren het waren vooral de jeugdige judoka´s, die de show stalen. De Parkstadhal (indoorcentrum) in Veendam was dan ook mudjevol om hun helden te feliciteren. De in het blauw gestoken judoka kreeg een daverend applaus toen hij de judoarena binnen kwam lopen. De hele avond kreeg Grol het stevig voor de kiezen, want stil zitten was er niet bij. Hij moest voortdurend de handen uit de mouwen steken om de jeugdige talenten van judoclub Veendam van zich af te houden.
Provincie:
Tag(s):