vrijdag, 4. juli 2008 - 12:19

Verdachten brand De Punt kunnen 15 jaar cel krijgen

De Punt

Manipulatie van de elektrische installatie, een breed begrip voor de verdenking van de eigenaar en diens zoon voor de brand in de scheepswerf in De Punt. Het Openbaar Ministerie van Assen wil tegenover de pers nog niet duidelijk maken wat die manipulatie eigenlijk is. Is dit het onzorgvuldig aanleggen of onderhoud van de installatie of het buiten de meter om laten lopen van de elektriciteit.

‘Over de manier waarop de installatie gemanipuleerd is, kan ik geen uitspraken doen’, aldus de woordvoerder van het OM Assen’. ‘Hierdoor zouden onderzoeksresultaten boven tafel komen die wij pas ter zitting bekend willen maken’.

Wel wil het OM tegenover Blik op Nieuws zeggen dat zij het de verdachten zwaar aanrekenen. Volgens de woordvoerder gaat het om een ernstig vergrijp waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. Dit vergrijp kan worden bestraft met maximaal 15 jaar celstraf.

De 52-jarige eigenaar van de Loods in De Punt heeft tegenover de politie wel al enkele verklaringen afgelegd. Over de inhoud hiervan wil het OM in Assen niets kwijt.
Provincie:
Tag(s):