dinsdag, 15. januari 2008 - 16:48

Verkeersproject Ospel positief afgerond

Ospel

De politie heeft met het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV) het project O.L.Vrouwestraat – Lochtstraat afgerond met positief resultaat.

De verkeerspolitie heeft het project O.L.Vrouwestraat – Lochtstraat in Ospel afgerond. De verkeersveiligheid is toegenomen nu het overtredingspercentage is afgenomen van 10,9% naar 4,9% en van 9,1% naar 6,6%.

Het doel van het project was het terugdringen van de gevoelens van verkeers-onveiligheid op de beide wegen. Vooral de hoge snelheid was voor de bewoners aanleiding om aan de bel te trekken. Na ruim zeven maanden actief te zijn geweest zien de medewerkers van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV) dat het overtredingspercentage van de snelheidslimiet op de O.L.Vrouwestraat en op de Lochtstraat structureel is gedaald.

Het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid constateerde tijdens hun aanwezigheid in Ospel dat de bekendheid met het project groot was onder de Ospelnaren. Toch werden er nog regelmatig bekeuringen uitgeschreven aan inwoners van Ospel of van het naburige Ospeldijk.

Opmerkelijk is dat in de loop van de projectperiode van het TSV in Ospel het overtredingspercentage op de Lochtstraat gaandeweg weer iets omhoog is gegaan. Dit kan veroorzaakt zijn door de tijdelijke afsluiting van de Meijelsedijk, waardoor er minder voertuigen door Ospel reden en de snelheid daarom omhoog ging.

Om het duurzame effect te handhaven en in de nabije toekomst mogelijk nog te verhogen adviseerde de politie een laatste kleine aanpassing in de vorm van voorrangsregelende bordjes. Op gezette tijden zullen er nog onderhoudcontroles worden uitgevoerd. Hiermee zal het bereikte positieve resultaat vastgehouden moeten worden, meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):