zaterdag, 9. augustus 2008 - 19:35

Week boordevol activiteiten goed verlopen

Leens

De spelweek boordevol activiteiten in Leens is weer goed verlopen. De kinderen hebben gedurende de week zichtbaar plezier gehad. En het wisselvallige weer was gelukkig geen spelbreker. Aan de spelweek deden meer dan 100 kinderen mee. Aan activiteiten was er geen gebrek. De kinderen konden de hele week lang bouwen aan de hutten. Naast het creëren van mooie bouwwerken konden de kinderen meedoen aan allerlei activiteiten.

Elke dag konden er knutselwerkjes gemaakt worden en dinsdag stond er een grote zeskamp op het programma. De jongste aanwinsten van Leensweb.nl; Thom van Wieren (13), Michel Terpstra (15) en Coen Smit (13), hebben deze middag georganiseerd. De tobbedansbaan was tijdens deze zeskamp een groot succes. Met bootjes gleden de kinderen van de grote opblaasbare glijbaan af in een bak met water. Gedurende de hele week hebben Michel en Coen de andere huttenbouwvrijwilligers bijgestaan.

De kinderen konden deze week mee doen aan de circusspelletjes: Jongleren, ballopen, koorddansen, rola rola en fietsen op een éénwieler. Verder konden de kinderen springen op een clowns luchtkussen, een circusvoorstelling maken, op paarden rijden, geschminkt worden, genieten van de twee voorstellingen; de goochelaar Jasper Gray en de clowns Pollie en Paolo. De kinderen konden op woensdagavond barbecuen en donderdagmiddag pannenkoeken eten. Om in het thema circus te blijven waren er voor de donderdagmiddag twee kamelen geregeld waarop de kinderen konden rijden. Donderdagavond stond traditiegetrouw de enge spokentocht op het programma. De kinderen kwamen ook dit jaar met bibberende armpjes en beentjes weer terug. Donderdagnacht konden de kinderen in de hutten blijven slapen. Vrijdagochtend moesten de kinderen de hutten afbreken en opruimen. Dit gebeurde onder leiding van twee strenge militairen die op speelse wijze de kinderen begeleidde. Het hout is afgevoerd met drie houtcontainers.

Dankzij vele sponsoren en subsidie van Jantje Beton kon de spelweek in Leens tot een succes worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):