woensdag, 2. april 2008 - 8:23

Wilders zegt dat Balkenende beroepslafaard is

Den Haag

Een stevig debat werd er dinsdag in de kamer gevoerd over de film van Geert Wilders ‘Fitna’. Over en weer werd men uitgemaakt voor leugenaar en Wilders is er van overtuigd dat de ministers van Binnenlandse Zaken (BZK) en Justitie hun straatje schoon proberen te vegen.

Wilders stoorde zich vooral aan de ophef die het kabinet had gemaakt nog voor de film was uitgekomen. De minister-president en de ministers van justitie en BZK zeiden hier zich toe gedwongen voelden omdat Wilders voornemend was op delen uit de Koran te scheuren en te verbranden in de openhaard. Dit zou hij gezegd hebben in een gesprek met de coördinator terrorisme bestrijding. Een verslag van dit gesprek dat tijdens het debat boventafel kwam bood ook geen uitkomst.

Het debat stond hierdoor vooral in het teken van over en weer beschuldigingen te maken, waarbij Wilders het niet schuwde om te zeggen dat het kabinet zwicht voor terrorisme en minister-president Balkenende een beroepslafaard is. De PVV voorman eiste dan ook excuses van Balkenende. Wanneer hij dit niet zou doen, overweegt Wilders een motie in te dienen om het vertrouwen in het kabinet op te zeggen.
Provincie:
Tag(s):