woensdag, 21. mei 2008 - 13:19

Witmarsum start met proef voor het inzamelen van oud papier

Witmarsum

De inwoners in Witmarsum verzamelen het oud papier voortaan in mini-containers. Het gaat hier om een proef die de gemeente Wûnseradiel samen met Omrin een jaar lang uitvoert. In Witmarsum gaat het om 750 huishoudens.

Het inzamelen van het oud papier in Witmarsum wordt al vele jaren uitgevoerd door de muziekvereniging Nij Libben. Leden van de vereniging brengen op 10 en 11 juni aanstaande de mini-containers rond in Witmarsum. Op zaterdag 5 juli is de eerste lediging van de containers. Dit gebeurt op dezelfde dag als de normale oud papier inzameling (de eerste zaterdag van de maand). Alle huishoudens in Witmarsum hebben inmiddels informatie over de proef gekregen.

Na één jaar gaan we de proef evalueren. Als blijkt dat de resultaten goed zijn gaat de gemeente ook elders in Wûnseradiel verenigingen de gelegenheid bieden om papier in te zamelen met behulp van mini containers.

Uit ervaringen in andere gemeenten blijkt dat bij deze manier van inzamelen aanzienlijk meer oud papier wordt opgehaald. Er wordt nu meer papier gescheiden aangeboden. En dat is zeker in het voordeel van de vereniging die het papier inzamelt.
Maar er zijn meer voordelen voor het inzamelen met een papiercontainer. Lichamelijk is de belasting veel minder voor de vrijwillige inzamelaar. Daarnaast stinkt de papiercontainer niet en kan de container in weer en wind buiten staan zonder dat het papier nat wordt of wegwaait.
Provincie:
Tag(s):