woensdag, 17. juni 2009 - 22:04

2e verdachte aangehouden in zaak belagen wijkagenten

Urk

De recherche van NOP/Urk heeft maandagmiddag een 26-jarige Urker aangehouden op verdenking van mishandeling en het beletten en belemmeren van een politieagent. De verdachte werd op zijn werkplek in Dronten aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld en zit vast.

Politie Flevoland stelt alles in het werk om alle verdachten die zich afgelopen zaterdagnacht misdragen hebben bij het belagen van twee wijkagenten op Urk. Het onderzoeksteam heeft zich gefocused om in deze zaak alle verdachten op te sporen, aan te houden en met een strafdossier aan te leveren bij het Openbaar Ministerie. De maandagmiddag gearresteerde Urker wordt verdacht van het onderuit trekken van één van de politiemannen die op dat ogenblik bezig was met een aanhouding.

Het onderzoeksteam meldt dat er zicht is op meerdere verdachten en dat de voorbereidingen voor het verhoor van een 3e verdachte in volle gang zijn. Om arrestatie (buiten heterdaad) te voorkomen kunnen betrokkenen die enig aandeel hebben gehad in het belagen, het beletten of belemmeren van de wijkagenten, zichzelf aangeven bij de politie. De zondagavond aangehouden 21-jarige Urker zit nog vast en wordt voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Omstanders en getuigen die zaterdagnacht bij café t Zoldertjen het belagen van de wijkagenten hebben gezien en nog geen contact hebben gehad met de recherche van de NOP/Urk, worden gevraagd om zich te melden via 0 9 0 0 – 8 8 4 4
Provincie:
Tag(s):