dinsdag, 21. april 2009 - 13:50

35 jaar folklore in Sas van Gent

Sas van Gent

Het programma voor het 35ste Internationaal Folklore Festival Zeeland (IFFZ) in Sas van Gent is rond. Het festival zal plaatsvinden van 18 tot en met 26 juli 2009 te Sas van Gent.Voor het 35-jarig jubileum is de organisatie van het IFFZ er in geslaagd een programma te realiseren dat ook werkelijk het internationaal karakter van het festival weerspiegeld.

Onder de subtitel ‘Zeeland meets the World’ zullen groepen uit zes verschillende landen vertegenwoordigd zijn: France Marolt uit Slovenië, Rokva uit Georgië, Tierra y Cosecha uit Costa Rica, Shilpagya uit India, Gelmel uit België en de Grutmoole uit Sas van Gent, Nederland.

Met dit programma zal aan de primaire doelstelling van de Stichting IFFZ, namelijk het bij de Zeeuwse bevolking en de aanwezige toeristen onder de aandacht brengen van een verscheidenheid aan culturen door dans en muziek, ruimschoots worden voldaan.

De groep Rokva uit Georgië zal ook optreden op enkele basisscholen in de gemeente Terneuzen in het kader van het project van de Stichting Open Basis om het basisonderwijs in de Georgische stad Kobuleti te verbeteren. Stichting Open Basis heeft voor dit project reeds een subsidie ontvangen uit het Milleniumfonds van de gemeente Terneuzen.

Het volledige programma en achtergrond van de groepen is te vinden op de website van het IFFZ www.zeelandmeets.nl.
Provincie:
Tag(s):