donderdag, 21. mei 2009 - 0:46

Aaltense scholieren lossen probleem van Europa op

Aalten

In de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni a.s.gaan leerlingen van de CSG Schaersvoorde uit Aalten op maandag 25 mei om 09.00 uur proberen het probleem van Europa op te lossen. Het probleem van de Europese Unie luidt dat we niet kunnen zeggen wat de EU is.

Volgens sommigen vormt de Unie een land, maar anderen vinden juist dat de EU een verzameling staten vormt. De Belgische oud-premier Guy Verhofstadt noemt de Unie een eigentijds keizerrijk, terwijl de voorzitter van de Europese Commissie Barroso het weer over een Unidentified Political Object, een buitenaards soort UPO heeft. De vraag blijft dus wat de Europese Unie nu eigenlijk is.

De poging van de Aaltense scholieren vindt plaats in het kader van het educatief project De EU in 100 woorden. Het project bestaat uit spel- en debatteerevenementen die op middelbare scholen en universiteiten in het hele land worden gehouden. De deelnemers spelen eerst het Europaspel Eurocratie en gaan vervolgens onder leiding van spelleider Jaap Hoeksma op zoek naar de honderd woorden, waarmee ze de EU helder kunnen omschrijven. Het resultaat wordt op woensdag 3 juni aangeboden aan de Tweede Kamer in Den Haag en op woensdag 24 juni aan het Europees Parlement in Brussel.

De leerlingen van de CSG Schaersvoorde worden ondersteund en aangemoedigd door Henk Ormel, lid van de gemeenteraad van Aalten én lid van de Euregioraad. De heer Ormel zal eerst vertellen over zijn ervaringen met & visie op Europa en gooit vervolgens de eerste steen bij het Europaspel Eurocratie. Alea iacta est and the winners are….
Provincie:
Tag(s):