donderdag, 8. oktober 2009 - 10:11

Aandacht voor MBO met 'Vet Vak Man' show

Amsterdam

Presentatrice Nikkie Plessen en nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers presenteren op zaterdag 10 oktober vanuit Studio 22 de eenmalige televisieshow ‘Vet Vak Man!’. Het RTL 5-programma staat in het teken van de ‘6 Daagse Beroepsonderwijs’, die van 9 oktober tot en met 15 oktober 2009 plaatsvindt.

Een groots evenement om het middelbaar beroepsonderwijs op de kaart te zetten. Nikkie en Jeroen nemen een kijkje in de wereld van het mbo en belichten de verschillende opleidingen en de diversiteit aan studenten en docenten.

In het programma doen ook circa 50 studenten van het Rijn IJssel College een gooi naar het Europees record ‘langste sushirol’. Zal het huidige record van maar liefst 133 meter van de Japanse lekkernij gekraakt worden? En dat binnen drie kwartier?

Aan tafel bij Jeroen Latijnhouwers praten prominenten als Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt, voorzitter MBO Raad Jan van Zijl en meesterkok Cas Spijkers met elkaar en met studenten over het beroepsonderwijs, vroeger, nu en in de toekomst. Nikkie Plessen loopt ondertussen met studenten mee die terplekke allerlei beroepen uitoefenen. Zo keuren zij een auto 'live' op de brug, maken zij boeketten voor gasten en leggen studenten bekende Nederlanders in de watten in de 'wellness-straat'.

De ‘6 Daagse Beroepsonderwijs’ is een initiatief van de 70 onderwijsinstellingen voor middelbaar beroepsonderwijs en wordt georganiseerd door de MBO Raad, de Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland (BBN) en projectorganisatie MBO 2010.
Categorie:
Tag(s):