dinsdag, 7. april 2009 - 17:32

Arrestatieteam pakt verdachten kort na overval op

Rotterdam

Een arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmiddag vier verdachten aangehouden van een overval op een tabakshop aan de Rusthoflaan. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Dinsdagochtend rond kwart voor elf kwamen vier jongens de winkel in en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen en een mes. De vrouw werd hierbij ook geslagen.

De overvallers gingen er met een hoeveelheid sigaretten vandoor. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in met veel politie-eenheden.

Onmiddellijke afzetting
Dankzij dit onderzoek en aan de hand van getuigenverklaringen bleek dat de verdachten mogelijk in een woning aan de Kerkhofstraat verbleven, vlakbij de tabakshop.

De directe omgeving van de Kerkhofstraat werd onmiddellijk afgezet, de woning van de verdachten werd in de gaten gehouden zodat de verdachten niet konden ontsnappen en het arrestatieteam werd opgeroepen.

Het arrestatieteam heeft in de woning vier verdachten van de overval aangehouden. De verdachten, vier Rotterdammers van 18, 18, 20 en 21 jaar oud, zijn allen in verzekering gesteld.

Vuurwapens aangetroffen
Tijdens een zoeking in de woning heeft de politie twee vuurwapens en diverse goederen in beslag genomen. Onderzocht wordt of deze tijdens deze overval zijn buitgemaakt.

De recherche is bezig met het verhoren van het slachtoffer, getuigen en de verdachten om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de overval, de vluchtroute van de overvallers en hun signalementen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van camerabeelden.

De rechercheurs onderzoeken ook of deze verdachten mogelijk verantwoordelijk zijn voor eerder gepleegde overvallen. Voor het slachtoffer in de winkel is slachtofferhulp aangeboden.
Provincie:
Tag(s):