zondag, 25. januari 2009 - 12:20

Automobilist aangehouden na veroorzaken 8 aanrijdingen

Rotterdam

Een 28-jarige dronken Rotterdammer is in de vroege zaterdagochtenduren aangehouden nabij de Paradijsbrug nadat hij tijdens een achtervolging 8 aanrijdingen had veroorzaakt.

Rond half zes zagen politieagenten dat de man door het rode verkeerslicht reed op de Karel Doormanstraat. Nadat de agenten de bestuurder een stopteken hadden geven, ging hij er als een haas vandoor.

Een oplettende buurtbewoner meldde de meldkamer dat een man zijn auto zojuist op de Jaffa Dwarsstraat, midden op de stoep had geparkeerd en was weggerend. Bij het zien van de politieauto, de bestuurder was inmiddels terug bij zijn auto, reed hij vol gas achteruit en ramde hierbij 4 geparkeerd staande auto's.

Op de Sophiakade komt de bestuurder vervolgens in botsing met een politieauto waarop één agent uitstapt en zijn vuurwapen op de bestuurder richt. De man aarzelt niet en rijdt over het fietspad weg in de richting van de Goudse Rijweg. Hierbij raakt hij een verkeerspaal en een vuilcontainer.

Na een volgende aanrijding te hebben veroorzaakt, ging de bestuurder er te voet vandoor. Na een korte zoektocht kon de man worden aangehouden.

Na onderzoek op het politiebureau blijkt de man onder invloed van alcohol. Hij had 1.45 promillage alcohol in zijn bloed. Ook blijkt dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs en dat hij in en omgekatte auto rijdt. Hij is ingesloten voor nader verhoor.
Provincie:
Tag(s):