dinsdag, 10. maart 2009 - 13:13

Automobilist komt in tuin terecht

Woerden

Een automobilist belandde op maandag 9 maart bij een uitwijkmanoeuvre in een tuin. De politie hield één verdachte aan.

Rond 18.25 uur reed een 22-jarige automobilist uit Nieuwerbrug over het Rietveld (Provincialeweg N458), komende uit de richting van Nieuwerbrug. Een 66-jarige automobilist uit Woerden reed vanaf een erf achteruit het Rietveld op, terwijl daar de Nieuwerbrugger aan kwam rijden. Om een aanrijding te voorkomen, week de 22-jarige automobilist uit, raakte daardoor in een slip en kwam in een voortuin tot stilstand.

De Woerdenaar liep naar de Nieuwerbrugger toe en zei dat hij veel te hard had gereden. Daarna zei de 66-jarige man dat hij boodschappen ging doen, liep terug naar zijn auto en reed weg. De 22-jarige automobilist kon ongedeerd uit zijn auto stappen. De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse.

De agenten spraken met de Nieuwerbrugger. Hij verklaarde 60 à 70 kilometer te hebben gereden en onverwachts voor de auto te hebben moeten uitwijken. Een getuige die achter hem had gereden, bevestigde die verklaring. Hij had dus niet te hard gereden.

Ongeveer een kwartier later, kwam de 66-jarige Woerdenaar aanrijden. Hij werd aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij werd rond 22.00 uur in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):