dinsdag, 6. januari 2009 - 17:03

Automobilisten onder dalende spoorbomen door

De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met medewerkers van Prorail dinsdag 6 januari zeven automobilisten bekeurd die onder de dalende bomen doorreden op Noordeinde in Zevenhuizen-Moerkapelle. Eén automobilist is bekeurd omdat deze de auto op de overweg tot stilstand had gebracht. Dit heeft het KLPD dinsdag bekendgemaakt.

De zeven automobilisten negeerden in eerste instantie het rode licht. Eén verklaarde dat hij wel door moest rijden omdat hij ander de overwegboom op zijn auto zou krijgen.

Tussen de overwegcontroles door zijn 58 auto gecontroleerd. Daar vielen vier bekeuringen voor het rijden tijdens de invordering van het rijbewijs, rijden zonder autogordel, rijden zonder autogordels in het voertuig en niet tonen identificatiebewijs.

Twaalf automobilisten zijn gewaarschuwd voor het rijden met defecte verlichting. Zij konden het euvel ter plaatse verhelpen.

De controle is van 07.15 uur tot 09.00 uur, onder zeer koude omstandigheden (-7), gehouden met twee medewerkers van Prorail en 4 medewerkers van de Spoorwegpolitie Den Haag. De snert, die na afloop geserveerd werd, smaakte de controleurs dan ook prima.
Provincie:
Tag(s):