vrijdag, 21. augustus 2009 - 12:32

Bewusteloos geslagen buschauffeur rijdt tegen afzetting

Utrecht

Een 49-jarige chauffeur van een streekbus is donderdagavond 20 augustus mishandeld door een passagier. De chauffeur kreeg een vuistlag tegen zijn hoofd terwijl hij de bus bestuurde. Daarbij raakte hij buiten bewustzijn en reed de bus op de Lucasbrug tegen een metalen afzetting.

De politie krijgt die avond omstreeks 18.15 uur een melding van een aanrijding op de Lucasbrug. Agenten treffen de bus half op de busbaan, half op de stoep aan met een lekke band. De bus heeft een hekwerk geraakt en een abri net gemist. In de bus zitten circa 30 passagiers. Van hen is niemand gewond.

Aanleiding
Getuigen verklaren dat er voorafgaand aan de aanrijding een conflict is geweest. Een 27-jarige Utrechter was de bus ingestapt zonder af te stempelen en negeerde de chauffeur. Die ging verhaal halen en stempelde uiteindelijk vier strippen af op de strippenkaart van de man. Een 23-jarige Utrechtse die kennelijk bij de man hoorde, was het hiermee niet eens. Zij liep naar voren en probeerde een strippenkaart weg te nemen. Toen de chauffeur dit probeerde te beletten, kreeg hij de stomp tegen zijn hoofd.

Aanhouding
De politie houdt alle drie de betrokkenen aan om de zaak uit te zoeken. In overleg met de officier van justitie stelt de politie de chauffeur even later weer in vrijheid. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):