donderdag, 18. juni 2009 - 8:26

Bossche zwemleraar 'opgelucht'

Den Bosch

Pieter van der Kruijs, de advocaat van de opgepakte Bossche zwemleraar Benno L., denkt doordat de ontuchtzaak aan het licht is gekomen zijn cliënt opgelucht is. Dit heeft woensdagavond gezegd in het tv-programma Knevel & Van den Brink.

''Ik heb vaker zaken van pedoseksuelen behandeld en het is natuurlijk een geweldig geheim dat je met niemand kunt delen'', zei hij in de uitzending.

De politie hield maandag 08 juni de 59-jarige Bosschenaar in zijn woning aan op verdenking van ontucht met minderjarigen. De man is eigenaar van een zwemschool in 's-Hertogenbosch, gespecialiseerd in het geven van les aan kinderen met een verstandelijke beperking of bijvoorbeeld watervrees.

Hij geeft zijn lessen in zwembaden van gezondheidsinstellingen in 's-Hertogenbosch, Vught en Sint Michielsgestel en een zwembad in Vlijmen. De verdachte is op donderdag 11 juni voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem in bewaring stelde.
Woensdag 17 juni is zijn voorarrest door de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch verlengd met 90 dagen.

Onderzoek
Op de computer van de zwemschoolhouder zijn beelden aangetroffen waarop te zien is dat hij ontuchtige handelingen met kinderen pleegde.De politie startte direct een onderzoek. Bij huiszoeking in de woning van de verdachte werden computerapparatuur en administratie in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):