zondag, 11. januari 2009 - 10:35

Brand in Haags restaurant

Den Haag

Zondagochtend vroeg heeft in Den Haag aan het Teunisbloemplein een brand gewoed in een restaurant. Deze brand is vermoedelijk ontstaan in de open haard.

Er waren op het moment van de brand geen personen in het restaurant aanwezig. De brandweer beperkte de brand tot het restaurant, maar kon lichte rook in de aangrenzende panden niet voorkomen.

Even na half acht kwam via de politie een melding binnen van een particuliere alarmcentrale. Direct daaropvolgend meldden buurtbewoners rookontwikkeling in het restaurant. Hierop heeft de brandweer het incident behandeld als een binnenbrand.

Ter plaatse is een verzamelgebouw met winkels en bedrijven aangetroffen. In het restaurant was forse rookontwikkeling aanwezig en moest gezocht worden naar de brandhaard. Even vermoedde de brandweer dat de brand zich in het plafond uitbreidde naar de andere winkels, maar dit bleek niet het geval.

De brand leek in de open haard te zijn ontstaan en heeft in het restaurant voor veel brand-, rook- en roetschade gezorgd. In de aangrenzende winkels is sprake van lichte rookontwikkeling. De Stichting Salvage is ter plaatse gevraagd om eigenaren bij te staan in het verhelpen van schade en het zoveel mogelijk voorkomen van vervolgschade.
Provincie:
Tag(s):