zondag, 14. juni 2009 - 11:26

Brand in sportcentrum

Broek op Langedijk

Op zaterdag 13 juni 2009, rond 23.45 uur, ontdekte een passant dat er brand was uitgebroken in ‘Fitland De Geus’ aan de Bijlestaal in Broek op Langedijk.

112 werd onmiddellijk gebeld en de brandweer was snel ter plaatse met enkele auto’s en een hoogwerker. Op dat moment kwamen de vlammen uit het dak, ter hoogte van de hoofdingang.

Het vuur bleek te woeden op de 1e verdieping van het grote sport- en fitnesscentrum. Het vuur is ontstaan in de schoonheidssalon op die bovenste verdieping en sloeg over in enkele ruimtes ernaast, waaronder de techniekruimte.

Rond 00.40 uur gaf de brandweercommandant het sein ‘brand meester’ waarna er tot 01.45 uur werd nageblust. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Het gedeelte waar de brand zich afspeelde was al gesloten en er waren daar geen personen meer aanwezig.

Flinke schade
Door de brand is flinke brand-, rook- en waterschade ontstaan op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw rond de hoofdingang. Burgemeester Hans Cornelisse stelde zich persoonlijk op de hoogte van de situatie. De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):