donderdag, 18. juni 2009 - 22:55

Brand pindafabriek geblust

De brand die zaterdagavond uitbrak in een pindafebriek in St. Maartensdijk, is sinds donderdagochtend meester. Dat heeft de gemeente Tholen bekend gemaakt.

Woensdagochtend is begonnen met de sloop van het fabrieksgebouw om de brandhaard te bestrijden. De taak van de brandweer is hiermee beëindigd. De verdere sloop is nu een zaak van de verzekeraar van de eigenaar van het pand. Aan het einde van de middag is het terrein overgedragen aan de verzekeraar.

Doordat de vuurhaarden zijn gedoofd, is er ook geen overlast meer van stank en rook. Door noodzakelijke blusacties kon de rook de afgelopen dagen wel wat intenser zijn. De brandweer adviseerde de inwoners dan ook om onder meer ramen en deuren gesloten te houden. Dat is nu dus niet meer nodig. Tijdens de brand heeft de brandweer regelmatig metingen verricht in de omgeving om de samenstelling van de rook te controleren.

Vanaf donderdagnmiddag staan er ook hoge hekken om het terrein waar het uitgebrande pand staat. Dit omdat het nog steeds heel onveilig is om het terrein te betreden. Ook blijft de noodverordening tot nader order van kracht. Het gaat om het gebied dat wordt begrensd door de Nijverheidsweg, de Schakelweg, de Geulweg en de Pluimpotweg te Sint-Maartensdijk. Het is verboden voor iedereen om zich zonder geldige reden in dit gebied op te houden.
Provincie:
Tag(s):