zondag, 6. september 2009 - 10:09

Brandweer blust grote brand in bedrijfsverzamelgebouw

Den Haag

Door een nog onbekende oorzaak heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw in Den Haag.

De brandweer kon voorkomen dat er meerdere panden bij betrokken raakte. Niemand raakte hierbij gewond.

De meldkamer werd rond één uur vannacht door omwonenden gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een felle uitslaande brand in een bedrijf. Het bedrijf maakt deel uit van een bedrijfsverzamelcomplex aan de Televisiestraat . De brandweer heeft snel meer materieel ingezet en kon hierdoor voorkomen dat de brand zich zou uitbreiden naar een naastgelegen bandenfirma. Tevens bevinden zich woningen aan de achterkant van dit complex, die last kregen van de enorme rookontwikkeling en op last van de brandweer allemaal zijn ontruimt. Deze bewoners zijn tijdelijk opgevangen in stadsbussen totdat ze na controle van de brandweer weer terug mochten keren naar hun woningen.

De meeste andere bedrijven in het complex hebben last van rookschade en hiervoor is de stichting Salvage ter plaatste gevraagd.

De oorzaak van de brand in nog onbekend, hiernaar zal onderzoek worden verricht door de technische recherche van de politie.

Het nablussen van deze brand zal nog enige tijd in beslag nemen.
Provincie:
Tag(s):